اخبار و اطلاعات تخصصی حیوانات

زردتشت: پناه دادن به ماده سگ و مراقبت از توله هایش مانند پرورش و تربیت فرزندان انسان پر ارج ست!

اخبار و اطلاعات تخصصی حیوانات

زردتشت: پناه دادن به ماده سگ و مراقبت از توله هایش مانند پرورش و تربیت فرزندان انسان پر ارج ست!

جفتگیری ، بارداری و شیردهی

به غیر از گونه های کوتوله و چینی که به سختی در اسارت تکثیر میشن سایر گونه ها برای تولید مثل در اسارت مشکلی ندارن.ولی افرادی که قصد تکثیر دارن باید یه سری نکات کلیدی رو رعایت کنن.بهترین سن بارداری برای همستر بعد از سه ماهگیه،همون جور که قبلا گفتم بارداری قبل از این سن به دلیل کوچک بودن جثه ممکنه باعث مرگ همستر مادر و بچه هاش بشه. 

همستر ماده در 4 تا 6 هفتگی به بلوغ جنسی می رسد و در سن 6 هفتگی تا 8 هفتگی  قادر به جفت گیری و باروری اند اما تا پایان 3 ماهگی برای اولین جفت گیری و باردار شدن زمان مناسبی نیست. سیکل جنسی یا همان دوره جنسی در همستر ماده هر 4 روز تکرار می شود(مدت چرخه استروس ٤ روز تخمک گذاری . ١- ٢ ساعت بعد از تاریکی روز اول استروس .جایگزینی جنینی روز ششم از شروع استروس).درست در صبح روز بعد از تخمک گذاری ،یک سری ترشحات در اطراف دستگاه تناسلی (واژن) همستر ماده قابل مشاهده است که حالت شیری و لزج دارد،با مشاهده این ترشحات معمولاً دو روز بعد می تواند جفت گیری با موفقیت انجام شود.توجه کنید هیچگاه نباید همستر نر را در قفس همستر ماده قرار داد چراکه ماده برای دفاع از لانه خود به سمت همستر نر حمله وار می شود.

 علایم عمومی بارداری

همستر در این دوره شکموتر و کم تحرک تر میشه و شما در روزای آخر بارداری متوجه چاق تر شدن اون میشین.گاهی ناآروم به نظر میرسه که اگه از همسترهای دیگه جدا شده باشه جای نگرانی نیست.البته این یه قاعده کلی ست و بعضی از همسترها در این دوره هم به فعالیتهای عادی خودشون ادامه میدن و حتی ساختار رحم اونا جوریه که برجستگی اون خیلی مشهود نیست.

(من خودم همستر ماده ای دارم که در دوره بارداری شیطنتش رو داره حتی تا روز آخر تو چرخ و فلک بازی می کنه و چون سنگین شده بعضی وقتا پاش سر می خوره از چرخ و فلک می افته بیروناوایل می ترسیدم بچه هاش سقط شه اما تا الان هیچ مشکلی براش ایجاد نشده.حتی نزدیک به زایمان هم لونه سازی نمی کنه انگار اصلا به فکر بچه هاش نیست.تو زایمان اولش فکر می کردم از اون دسته مادرائی که نه به بچه هاش شیر میده نه اونا رو گرم می کنه،حسابی بی خیال به نظر میرسید اما بعد تولد بچه ها دیدم خیلی هم مادر دلسوزیه)

همستر ماده علاوه بر علائم ذکر شده در دوره بارداری ترشحات زردرنگی داره که گاهی هم لک های خونی با اون دیده میشه. این مسئله معمولا روزای آخر دوره بارداری برای بعضی همسترها اتفاق می افته.

۱-معمولا جفت گیری در نیمه های شب صورت می گیره اگه خودتون جفت گیری همسترها رو دیدین و مدت اون طولانی بود حتما همستر ماده باردار شده پس اقدام به جداسازی جفت کنین در غیر این صورت همستر ماده بعد دو سه روز از سپری شدن دوره بارداری به خاطر احساس خطری که به صورت غریزی از جانب همستر نر داره به اون حمله می کنه(همستر نر بلافاصله بعد از تولد بچه هارو می خوره تا ماده حاضر به جفت گیری مجدد باشه)و قبل از اینکه این درگیری ها منجر به آسیب دیدگی بشه همسترها رو جدا کنید.طول بارداری همستر سوری بین ۱۶ تا ۲۱ روزه.(این روز ها تقریبی است تمام جوندگان و جانداران قادرند زایمان خود را تا حدودی به تأخیر بیاندازند.در صورت ایجاد استرس ،مناسب نبودن شرایط محیطی و احساس خطر زایمان خود را به تأخیر می اندازند)

۲-در دوره بارداری محیطی آرام رو برای همستر ماده فراهم کنید و حدالامکان از دست زدن به اون خودداری کنین.بعضی از همسترها اونقدر رحم ضعیفی دارن که اگه بغلشون کنین منجر به سقط جنین هاشون میشه.

۳-تا یک هفته مونده به زمان زایمان دیگه نمی تونین قفس همستر رو تمیز کنین چون همستر کم کم آماده لونه سازی برای زایمانه.پس مقداری دستمال کاغذی ریزشده براش بذارین خودش بقیه کارها رو انجام میده.(از یک هفته مونده به زایمان تا پایان دوره شیردهی جابه جا کردن همسترها برای تمیز کردن قفس و شستن اون ممنوع!)

۴-بچه ها معمولا نصفه شب یا صبح خیلی زود به دنیا میان و بعد از تولد مادر اونا رو تمیز می کنه و شروع به شیر دادنشون می کنه و روی اونا می خوابه تا گرم بمونن.

علل بچه خواری

یه کار غریزی که متاسفانه همسترها گاهی انجام میدن بچه خواریه که معمولا به چهار علت زیر اتفاق می افته.

۱-تغذیه نامناسب و ناکافی در دوره بارداری،بنابراین مادر برای جبران رژیم غذائی بد اقدام به تامین انرژی از این راه می کنه.

۲-شرایط نامناسب محیط زندگی،معمولا وقتی همستر احساس نا امنی در محیط داشته باشه یا بترسه دچار اضطراب میشه و یک یا چند تا از بچه هاشو می خوره.

۳-از میان برداشتن بچه های ضعیف یا مریض،محکم ترین علت بچه خواریه.همستر ماده به محض اینکه احساس کنه بچه ای ضعیف یا مریضه و ممکنه برای بچه های دیگه مشکل ایجاد کنه اقدام به خوردنش می کنه. 

۴-حضور همستر نر در قفس همستر مادر یا نزدیک بودن قفس همستر مادر به قفس همسترهای دیگه و احساس خطر از طرف حمله سایر همسترا به بچه ها  

۵- مجاورت قفس همستر مادر در نزدیکی همستری دیگر (چون بوی همسترای دیگه رو احساس می کنه) 

(اگرچه دیدن این صحنه خیلی آزاردهنده ست ولی به هیچ وجه مانع همستر مادر نشین،دخالت شما باعث ادامه روند بچه خواری میشه)

البته تعدادی از همسترهای ماده بدون هیچ کدوم ار دلایل فوق در هر زایمان اقدام به این کار می کنن.این دسته از همسترها معمولا اصلا به بچه هاشون شیر نمیدن و اونا رو گرم نمی کنن.اگه دیدین همستری در دو زایمان پیاپی بی دلیل بچه هاش رو از بین برد این همستر برای زاد و ولد مناسب نیست و هیچ وقت بچه ای رو بزرگ نخواهد کرد پس از اون برای تکثیر استفاده نکنین.

یه دسته همستر دیگه هم هستن که به نظر می رسه در زایمان اول گیج می زنن نمی دونن چطور باید از بچه هاشون مراقبت کنن و با تعجب بهشون نگاه می کنن و حتما از خودشون می پرسن اینا دیگه چین!شما یکی دو روز باید حوصله به خرج بدین بچه ها رو نزدیک سینه های مادر بذارین وقتی بچه ها شروع به شیر خوردن کنن مادر تازه می فهمه قضیه از چه قراره.

سعی کردم جامع و ساده براتون توضیح بدم امیدوارم مطالب مفید واقع بشه.

 

نظرات 4 + ارسال نظر
امیرعلی شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 10:54 ق.ظ

http://adorkablegrrl.files.wordpress.com/2007/11/then-we-started-kissing-like-this.jpg

آزاده شنبه 22 تیر 1387 ساعت 07:12 ب.ظ

سلام .
اطلاعات مفیدی به من دادید متشکرم- اولین باره که همستر نگهداری میکنم . روز قبل از به دنیا اومدن همستر های نی نی محل زندگیشو نو تمیز کردم ، و روز دوم تولدشون ،البته به بچه همستر ها دست نزدم - الان روز سوم تولد بچه هاست و همستر مادر تا این لحظه هیچکدوم از بچه هاشو نخورده ۹ تا بچه داره - درمورد دمای اتاقم نگران هستم نمیدونم کولر میتونه روشن باشه یا خیر ؟ و اینکه تا کی خطر خورده شدن واسه نی نی همستر ها توسط مامانشون وجود داره ؟

اگه براتون امکان پذیره لطفا راهنماییم بفرمایید

عزیزم اگه باد کولر مستقیما به همسترا نخوره دمای داخل منزل براش مناسبه و هیچ مشکلی نیست.همسترا به گرما به شدت حساسن و گاها میمیرن٬آفتاب هم براشون مرگ آوره بچه خواری هم گاها حتی تا ۶ روزگی یا پایان هفته اول ادامه داره.به تغذیه همستر مادر توجه کنین و مرغ پخته و جگر بهش بدین.انشالله که بچه هاشو نمی خوره

پندار شنبه 26 بهمن 1387 ساعت 01:33 ب.ظ http://gist.ir

بسیار مطالب کامل و عالیی بود من مایل شدم همستر بگیرم و نمی خوام خرج اضافه بکنم توی آکواریوم خوبه نگهشون دارم حداقل امکانات براش چیاست؟

البته به طور کامل در پستهای اول این وبلاگ در مورد امکانات مورد نیاز برای هستر توضیح دادم.....توی آکواریوم می تونین نگه دارین سایزش خیلی کوچیک نباشه ارتفاعش هم مناسب باشه تا همستر نتونه بیرون بیاد چرخ و فلک و تونل هم می تونین داخل آکواریوم بذارین براش.همسترا در طول شب یه ساعتی باید آزاد باشن.در طول این زمان مراقبشون باشین تا در جاهای تنگ پنهان نشن چون گاها گیر می کنن و دچار شکستگی میشن..........موفق باشید

کوشا وحدتی جمعه 16 اسفند 1387 ساعت 12:20 ق.ظ

سلام عالی بود
من در شهرستان بروجرد زندگی میکنم
حدود یک سال پیش اومدم تهران و یه همستر سوری تقریبا ۲ماهه گرفتم
الان تقریبا ۱۲ سانتی متر طول قدشه
بعد از یک سال تصمیم گرفتم یه جفت براش بگیرم
تو بروجرد هم یه همستر فروشی افتاده بود در نتیجه من رفتم پیشش برای خرید همستر.
با نوشته های شما تشخیص دادم اولیم نره
یه همستر ماده از اون مغازه خریدم که تقریبا یک سال از مال خودم کوچیک تره (اونم سوریه(۲ ماهشه))
اما وقتی پیش هم گذاشتمشون(تقریبا ۲ روزه) افتادن به جون هم (البته همش بزرگه کوچیک رو میزنه)
آلبته اینم بگم چند وقتیه که دیگه بزرگه کوچیک رو نمی زنه ولی کوچیکه خیلی ازش می ترسه
آیا تشخیص نر و مادگیم غلط بوده؟
آیا دومی زیادی کوچیکه؟
آیا کنار هم ولشون کنم یا نه

دوست عزیز بارها گفتم همستر سوری تک نگهداری شه و نیازی به جفت نداره و فقط برای جفت گیری میتونن کنار هم باشن نه به طور دایم.بارها گفتم بارداری زیر 4 ماه خطرناک و غالبا کشنده ست.تا الان هم شانس آوردین همستر بزرگ کوچیکه رو نکشته.سریع از هم جداشون کنید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد